
Lemon Drop Liqueur
ចំពោះសាជាតិអាកុល ក្នុង១ក្រាមវាផ្តល់ឲ្យយើង ៧ កាទ្បូរី តែវាមិនបានផ្តល់ឲ្យយើងជាសារជាតិអាហារទេ។ដូច្នេះកុំពិសាវាច្រើនពេក។
គ្រឿងផ្សំ
ស្ករស ២ពែង ទឹក១ពែង សំបកក្រូច ៥ផ្លែ កាត់វាជាចំនិតៗ ទឹកVodka ៣ពែង ទឹកក្រូចឆ្មា ១/៤ ពែង
របៀបធ្វើ
ចាក់ទឹក និងស្ករស ទៅក្នុងឆ្នាំងដែលមានដៃសំរាប់កាន់ ហើយដុតភ្លើងកំដៅល្មម ប្រហែល ៥នាទី ឬក៏រហូតដល់ពេល ស្ករ រលាយ កូរវាជារឿយៗ។ យកវាចេញពីចង្ក្រាន កូរវាជាមួយសំបកក្រូច។នៅពេលត្រជាក់ ដាក់ ទឹកក្រូច និង Vodka ចូល។
ដាក់ទឺកសំលាប់មេរោគ Sterilizeចំនួន ពីរគំរបដប។ អ្នកត្រូវការក្រទ្ប ដើម្បីដាក់វា។ រួចហើយអ្នកចាក់ទឹកដែលបានលាយរួច ដាក់ក្នុង ក្រទ្បហើយគ្របវាជាមួយ គំរបដែក។ ទុកវានៅកន្លែងត្រជាក់ និងងងឺត ប្រហែល ៣ សប្តាហ៍ ត្រូវក្រទ្បុក ក្រទ្បពីរ ទៅ បីថ្ងៃម្តង។ បន្ទាប់ពី ៣សប្តាហ៍ អ្នកត្រូវយក ស្បៃស្អាតដាក់វាពីរជាន់ដើម្បី សំរិតទឹកចេញពីក្រទ្បយកកាកចេញ។ ធ្វើបែបនេះ ទឹក Vodka ដែលយើងបានលាយរួច វាស្អាតជាងមុន។ បន្ទាប់មក លាង ក្រទ្បចេញហើយចាក់ វាចូលក្រទ្បវិញ។ ដាក់ក្រទ្បនៅក្នុងកន្លែងត្រជាក់ ឬក្នុង ទូរទឹកកក។ ទឹក នៅក្នុងក្រទ្បនេះអាចទុកបានរហូតដល់ ១ឆ្នាំ ឬក៏ច្រើនជាងនេះ។
នៅពេលយកមកពិសាលោកអ្នក យកកែវ ផ្កាប់លើអំបិល ឲ្យផ្ទៃមាត់កែវ ព័ទ្ធជុំវិញដោយអំបិល ហើយចាំចាក់ទឹកក្នុងក្រទ្បចូលរួចជាស្រេច ។
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
|
0 comments:
Post a Comment