អត្ថបទថ្មីៗ :

ផ្លែទៀបទុំបង្កើនទឹកកាម

Wednesday, December 7, 2011

ផ្លែទៀប
ផ្លែ​ឈើ​ដែល​ដាំ​ដុះ​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា​មាន​ច្រើន​ប្រភេទ​ណាស់​​ តួ​យ៉ាង​ផ្លែ​ទៀប​ជា​ដើម​ដែល​វា​បាន​ផ្តល់​នូវ​ឱស​ជា​រស​ផ្អែម​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​មិន​ចាញ់​​ផ្លែ​ឈើ​ដ៏​ទៃ​ទៀត។ ផ្លែ​ទៀប​​ឈ្មោះ​ជា​​ឡា​តាំង​ Annona Squamosa Linm ក្នុង​អំបូរ​ Annonaceae ឈ្មោះ​ជា​ភាសា​បារាំង​ Pomme Canelle ឈ្មោះ​ជា​ភាសា​អង់​គ្លេស​ Custard Apple។​ បើ​តាម​​​ឯក​សារ​ដែល​បាន​ចេញ​ផ្សាយ​នៅ​លើ​ Wikipedia សរ​សេរ​ថា​ ក្រៅ​ពី​ការ​ផ្តល់​ជា​សាច់ដែល​មាន​រស់​ផ្អែម​ គេ​អាច​យក​​ផ្លែ​ និង​ស្លឹក​ធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​​សង្កូវ​សម្រាប់​ព្យា​បាល​ជំងឺ​ផ្សេងៗ​បាន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធិ​ភាព​ដូច​ជាៈ​ ដំបៅ​ផ្សេងៗ​ រលាក​សន្លាក់​ រលាក​ហើម​ ថ្នាំ​ប៉ូវ​កម្លាំង​ និង​បង្កើន​ទឹក​កាម និង​កក់​សក់​បំបាត់​អង្គែរ។
ផ្លែ​ខ្ចី​ស្ងួត​ដុស​លាយ​​ជាមួយ​ទឹក​ឲ្យ​ទៅ​ជា​ភក់ យក​មក​បំពោក​លើ​កន្លែង​ហើម។ អត្ថ​ប្រយោជន៍​ដែល​អ្នក​មិន​នឹក​ស្មាន​ដល់​នោះ​ គឺ​ផ្លែ​ទៀប​ទុំ​ គឺ​ជា​ថ្នាំ​ប៉ូវ​ក្នុង​ការ​បង្កើន​ទឹក​កាម​ដ៏​ពូ​កែ​សក្តិ​សិទ្ធ៕


អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
អាន ខ្មែរជាគេហទំព័រដែលផ្តល់ពហុអត្ថប្រយោជន៍ និងលើកស្ទួយ ការប្រើប្រាស់អក្សរសាស្រ្តខ្មែរតាមប្រព័ន្ធអ៊ិនធើណែត។ យើងខ្ញុំនឹងខិតខំស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀត ដើម្បីឲ្យគេហទំព័រនេះកាន់តែមានប្រយោជន៍សម្រាប់មនុស្សទូទៅ ពិសេសបងប្អូនប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរទាំងក្នុង និងក្រៅប្រទេស។ សូមចូលរួមបរិច្ឆាគធនធានទៅតាមកំលាំងសទ្ធាជ្រះថ្លា ដោយចុចលើប៊ូតុងDonateនៅខាងឆ្វេងដៃ ដើម្បីទ្រទ្រង់គេហទំព័រនេះឲ្យមានដំណើរការជារៀងរហូត។ សូមអរព្រះគុណ និងសូមអរគុណ៕

ចែករំលែកអត្ថបទនេះតាមរយៈ

0 comments:

Post a Comment

 
រក្សាសិទ្ធិគ្រប់យ៉ាង©2011. គេហទំព័រ អាន ខ្មែរ. រចនាដោយ អាន ខ្មែរ.