
សាច់ក្រហម
ជំងឺមហារីកពោះវៀន គឺជាជំងឺដ៏គ្រោះថ្នាក់មួយដែលកើតឡើងដោយសារការរីកលូតលាស់នៅក្នុងពោះវៀនធំ, ចុងពោះវៀន និងខ្នែងពោះវៀន។ វាជាប្រភេទជំងឺមហារីកលំដាប់ថ្នាក់ទីបួន ដែលបានឆក់យកជីវិតមនុស្សជិត ៦៥៥,០០០នាក់ក្នុងមួយឆ្នាំនៅទូទាំងពិភពលោក។
របាយការណ៍នៃការស្រាវជ្រាវដែលមាន ៨៥០ទំព័រនេះ បាន
ណែនាំឲ្យមនុស្សកាត់បន្ថយ ឬក៏កម្រិតបរិមាណនៃការទទួលទានសាច់ក្រហមដូចជាសាច់គោ សាច់ចៀម ឬសាច់ជ្រូកជាដើម និងក៏ត្រូវជៀសវាងទទួលទានសាច់កែឆ្នៃដែលមានដូចជា ហ៊ែម និងសាច់ក្រកសាឡាមីជាដើម (salami)។បរិមាណដែលសមស្របក្នុងការទទួលទានសាច់ក្រហម គឺ៥០០ក្រាម (៥ខាំ) ក្នុងមួយសប្ដាហ៍ ឬលើសនេះបន្ដិចបន្តួច។
មូលនីធីជំងឺមហារីកពិភពលោកបានលើកឡើងថា ការសិក្សា២៥គម្រោងផ្សេងគ្នា បានរកឃើញដូចគ្នាពីភស្ដុតាងនៃសាច់ក្រហមបង្កជំងឺមហារីកពោះវៀន។
របាយការណ៍ដដែលនេះក៏បានបញ្ជាក់ពីវិធីការពារជំងឺមហារីកពោះវៀនផងដែរ ដែលក្នុងនោះតម្រូវឲ្យមនុស្សគ្រប់រូបកែប្រែទម្លាប់រស់នៅប្រចាំថ្ងៃ ដោយងាកមកហាត់ប្រាណឲ្យបានទៀងទាត់ កាត់បន្ថយគ្រឿងស្រវឹង ទទួលទានអាហារដែលត្រឹមត្រូវ គ្រប់គ្រងទម្ងន់ជាដើម នឹងធ្វើឲ្យកាត់បន្ថយករណីជំងឺមហារីកពោះវៀនបានដល់ទៅ ៤៥ភាគរយ ឬក៏ស្មើនឹង ៦៣០០០ករណីក្នុងមួយឆ្នាំ។
ជំងឺមហារីកពោះវៀនមិនមានរោគសញ្ញាព្រមានជាមុននោះទេ នៅពេលជំងឺនេះកើតឡើងអ្នកនឹងឃើញមានរោគសញ្ញាមួយចំនួនដូចជា ឈាមក្នុងលាមក ឈឺពោះខ្លាំង មានអាការៈទល់លាមក ឬក៏រាគ ស្រកទម្ងន់ ឬហត់ល្ហិតល្ហៃអស់កម្លាំង។|
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
|











0 comments:
Post a Comment