អត្ថបទថ្មីៗ :

អាហារ​ជាតិ​សរសៃ​អាច​កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​បេះ​ដូង

Sunday, December 11, 2011

បន្លែ ផ្លែឈើ​ដែល​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ
ការ​សិក្សា​ថ្មី​មួយ​ឃើញ​ថា មនុស្ស​ម្នា​ដែល​បាន​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​បំផុត មិន​ទំនង​ជា​កើត​មាន​បញ្ហា​បេះដូង​នៅ​ក្នុង​ជីវិត​របស់​ពួក​គេ​ឡើយ ។
សារព័ត៌មាន HealthyDay Newsបាន​រាយការណ៍​ថា ការ​ស្រាវជ្រាវ​បាន​រក​ឃើញ​បន្ថែម​ទៀត​ពី​ ការ​បរិភោគ​អាហារ​សរសៃ​ខ្ពស់​ធ្វើ​ឲ្យ​​មាន​អត្រា​ភាគរយ​ទាប​នៃ​ជំងឺ សំពាធ​ឈាម​ខ្ពស់ ភាព​ធាត់​ពេក និង​ខ្លាញ់​ក្នុង​ប្រមាត់ ។
ការ​សិក្សា​របស់​អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​មក​ពី​សាកល​វិទ្យាល័យ Northwestern បាន​វិភាគ​ទិន្នន័យ​ពី​ឆ្នាំ ២០០៣ ដល់ ២០០៨ ដោយ​​សង្កេត​លើ​មនុស្ស​ចំនួន​ ១១,០៧៩ ចាប់​ពី​អាយុ ២០ ដល់ ៤៦ ឆ្នាំ។ អ្នក​ចូល​រួម​ទាំង​នោះ​ប្រហែល​ជា​ពាក់​កណ្ដាល​ជា​ស្ត្រី... និង ២២ ភាគរយ​ជា​មនុស្ស​ស្បែក​ខ្មៅ ព្រម​ទាំង ២៧ ភាគរយ​ជា​ Mexican -American ។
អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​បាន​បែងចែក​ការសិក្សា​នេះ​ទៅ​លើ​អ្នក​ចូល​រួម​ជា​បួន​ក្រុម ដោយ​ផ្នែក​ទៅ​លើ​អាហារ​ជាតិ​សរសៃ​ដែល​គេ​បរិភោគ ហើយ​បន្ទាប់​មក​ព្យាករណ៍​ពី​ជីវិត​របស់​ពួក​គេ​ទៅ​នឹង​ការ​ប្រឈម​មុខ​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង​ដោយ​ផ្ដោត​លើ​សំពាធ​ឈាម​ទោះ​បី​ជា​ពួក​គេ​ជក់​បារី​ក៏​ដោយ ។
ការ​សិក្សា​បាន​រក​ឃើញ​ថា ចំពោះ​មនុស្ស​ពី ២០ ទៅ ៣៩ ឆ្នាំ ក៏​ដូច​គ្នា​ពី​មនុស្ស​ ៤០ ទៅ ៥៩ ឆ្នាំ​ដែល​អ្នក​ទាំង​នោះ​បរិភោគ​អាហារ​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​បំផុត​មាន​ការ​ប្រឈម​មុខ​កម្រិត​ទាប​ទៅ​នឹង​ជំងឺ​សរសៃ​ឈាម​បេះដូង​ជាង​អ្នក​ដែល​បរិភោគ​អាហារ​សរសៃ​តិចតួច ។
របាយការណ៍​និយាយ​ថា អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​យល់​ថា ​ការ​រក​ឃើញ​នេះ​ត្រឹម​តែ​ជា​ដំណាក់​កាល​ដំបូង​មួយ​ប៉ុណ្ណោះ ហើយ​នឹង​ត្រូវ​ការ​ត្រួត​ពិនិត្យ​ល្អិតល្អន់​ថែម​ទៀត​មុន​នឹង​បោះពុម្ព​ផ្សាយ។


អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
អាន ខ្មែរជាគេហទំព័រដែលផ្តល់ពហុអត្ថប្រយោជន៍ និងលើកស្ទួយ ការប្រើប្រាស់អក្សរសាស្រ្តខ្មែរតាមប្រព័ន្ធអ៊ិនធើណែត។ យើងខ្ញុំនឹងខិតខំស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀត ដើម្បីឲ្យគេហទំព័រនេះកាន់តែមានប្រយោជន៍សម្រាប់មនុស្សទូទៅ ពិសេសបងប្អូនប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរទាំងក្នុង និងក្រៅប្រទេស។ សូមចូលរួមបរិច្ឆាគធនធានទៅតាមកំលាំងសទ្ធាជ្រះថ្លា ដោយចុចលើប៊ូតុងDonateនៅខាងឆ្វេងដៃ ដើម្បីទ្រទ្រង់គេហទំព័រនេះឲ្យមានដំណើរការជារៀងរហូត។ សូមអរព្រះគុណ និងសូមអរគុណ៕

ចែករំលែកអត្ថបទនេះតាមរយៈ

0 comments:

Post a Comment

 
រក្សាសិទ្ធិគ្រប់យ៉ាង©2011. គេហទំព័រ អាន ខ្មែរ. រចនាដោយ អាន ខ្មែរ.