- ការរៀបចំដីៈ ទំលាប់របស់កសិករតែងតែភ្ផួររាស់ដីពីរដងមុននឹងដាំដុះ។ ការរៀបចំដីសំខាន់គឺភ្ផួរឲ្យបានជ្រៅ និងរាស់ស្មៅឲ្យអស់។ កសិករច្រើនដាំនៅលើដីទួលខ្ពស់ ព្រោះជាដំណាំរយៈពេលយូរ ដូច្នេះដំណាំត្រប់ មិនចាំបាច់ធ្វើរោងទេ។
- ការបណ្តុះកូនៈ ពូជត្រប់ដែលបានរក្សាទុកដោយខ្លួនឯង ឬទិញពីផ្សារយកមកហាលថ្ងៃ មុននឹងសាបទៅលើថ្នាល ដែលបានរៀបចំរួចជាស្រេច។ ថ្នាលសម្រាប់បណ្តុះកូនត្រូវលាយដីដំបូក លាមកគោ ឬជីកំប៉ុស្តដើម្បីបង្ការជីជាតិ និងអាចរក្សាសំណើមបានល្អ។ គ្រាប់ត្រប់ត្រូវបាចឲ្យស្តើងៗលើថ្នាល និងគ្របចំបើងពីលើ ដើម្បីធានាកូនដំណាំដុះលូតលាស់ល្អ ហើយថ្លោសៗ។ ក្រោយពីសាបហើយ គប្បីថែទាំកូនត្រប់ ដោយស្រោចទឹករាល់ថ្ងៃ ហើយមានបំប៉នជី ទឹក បន្ទាប់ពីសាបអាយុ ៣០ ថ្ងៃ ទើបគាស់យកកូនទៅដាំ ឬគាស់បំប៉នក្នុងកន្ទោង នៅពេលដែលកូនត្រប់មានអាយុ ២០ ថ្ងៃ។
- ការដាំៈ ភាគច្រើនគេដាំត្រប់ជាជួរ ដោយចន្លោះពីគុម្ពមួយទៅគុម្ពមួយ ៦០ ទៅ ៧០ ស.ម និងចន្លោះជួរ ៦០ ទៅ ៧០ ស.ម។ មុនពេលដាំគេជីករណ្តៅប៉ុនមុនចប ដាក់ជីកំប៉ុស្ត ឬជីលាមកគោដែលពុកផុយ ប្រមាណមួយក្បង់ និងជី ១៥-១៥-១៥ ប្រមាណ ៤-៥គ្រាប់ក្នុងរណ្តៅ៕
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
|
0 comments:
Post a Comment