
អាហារដែលសំបូរជាតិប៉ូតាស្យូម
តាមរយៈការស្រាវជ្រាវចំនួន ១១ផ្សេងគ្នា លើចំនួនក្មេងជំទង់ជិត ២៥ម៉ឺននាក់ បានរកឃើញថា អ្នកដែលទទួលទានអាហារដែលមានជាតិប៉ូតាស្យូមច្រើន ធ្វើឲ្យថយចុះនូវគ្រោះថ្នាក់ជំងឺស្រ្ដូក។
ជាតិប៉ូតាស្យូម គឺជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់ក្នុងការជួយទប់ស្កាត់ចង្វាក់បេះដូង ជំនួយសរសៃប្រសាទ និងជំនួយសាច់ដុំ។ ក្មេងជំទង់ភាគច្រើនត្រូវការប៉ូតាស្យូមប្រមាណ ៤៧០០មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ។
ដោយសារតែរបកគំហើញនេះហើយ ទើបអ្នកជំនាញបានធ្វើការអប់រំដល់មនុស្សគ្រប់គ្នាឲ្យទទួលទានបន្លែ និងផ្លែឈើឲ្យបានច្រើន ដើម្បីកាត់បន្ថយនូវជំងឺស្រ្ដូក និងជំងឺផ្សេងៗទៀត។
ជាតិប៉ូតាស្យូមត្រូវបានរកឃើញនូវក្នុងផ្លែឈើ និងបន្លែមួយចំនួនដូចជា ដំឡូង ប៉េងប៉ោះ ចេក និងទំពាំងបាយជូរក្រៀមជាដើម ដែលមានជាតិប៉ូតាស្យូមច្រើនជាងគេ។ ចំណែកឯសណ្ដែក ទឹកដោះគោ មានបន្ទាប់បន្សំ។
នៅក្នុងទ្រឹស្ដី អាហារដែលមានជាតិប៉ូតាស្យូមគ្រប់គ្រាន់ អាចកាត់បន្ថយនូវជំងឺបេះដូង និងជំងឺស្រ្ដូក ព្រោះប៉ូតាស្យូមអាចជួយបញ្ចុះនូវកម្រិតឈាម។ ប៉ុន្ដែការស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថាការទទួលទានជាតិប៉ូតាស្យូមបន្តិចក៏អាចបន្ថយនូវជំងឺស្រ្ដូក និងជំងឺបេះដូងបានដែរ។
សម្រាប់ការសិក្សាថ្មីដែលដឹកនាំដោយវេជ្ជបណ្ឌិត Lanfranco Delia នៃសាកលវិទ្យាល័យវេជ្ជសាស្រ្ត Naples នៅអ៊ីតាលី បានធ្វើការបញ្ចូលគ្នានៃការស្រាវជ្រាវជាអន្តរជាតិចំនួន១១ផ្សេងគ្នា ហើយជាលទ្ធផលបង្ហាញថា ជាតិប៉ូតាស្យូម ១៦៤០ក្រាមក្នុងមនុស្សម្នាក់ អាចបន្ថយជំងឺស្រ្ដូកបាន ២១ភាគរយ។ អត្រា ២១ភាគរយនេះ អាចកាត់បន្ថយអ្នកស្លាប់ដោយសារជំងឺស្រ្ដូកបាន ១,១៥លាននាក់ទូទាំងពិភពលោកក្នុងមួយឆ្នាំ។|
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
|











0 comments:
Post a Comment