
ស្រ្ដីពីរនាក់កំពុងផឹកស្រាបៀ
ការស្រាវជ្រាវដ៏ធំនៅអឺរ៉ុបនេះ បានរកឃើញថា ១ក្នុងចំណោម១០នៃជំងឺមហារីកទាំងអស់ដែលកើតមានចំពោះបុរស និង១ក្នុង៣៣នៃជំងឺមហារីកទាំងអស់របស់ស្រ្ដី បណ្ដាលមកពីការផឹកគ្រឿងស្រវឹង។
ក្រុមអ្នកជំនាញខាងជំងឺមហារីកបាននិយាយថា មនុស្សគួរតែកាត់បន្ថយការផឹកជាតិអាល់កុល ឲ្យបានសមល្មម ដើម្បីកាត់បន្ថយហានីភ័យនៃជំងឺមហារីក។
ការស្រាវជ្រាវនេះ
បានត្រឡប់ទៅគណនាទិន្នន័យកាលពីឆ្នាំ ២០០៨ ហើយរកឃើញថា មានជំងឺមហារីកចំនួន១៣០០ករណីបណ្ដាលមកពីគ្រឿងស្រវឹង ក្នុងចំណោមជំងឺមហារីកទាំងអស់ចំនួន ៣០៤០០០ករណី។ការសិក្សាស្រាវជ្រាវមុនៗ ក៏បានរកឃើញថា ការផឹកគ្រឿងស្រវឹងអាចបណ្ដាលឲ្យកើតជំងឺមហារីកជាច្រើនដូចជា មហារីកបំពង់អាហារ មហារីកថ្លើម មហារីកពោះវៀន និងមហារីកសុដន់ (ស្ដ្រី)។
មូលហេតុដែលបណ្ដាលឲ្យកើតជំងឺមហារីកគឺ នៅពេលដែលជាតិអាល់កុលចូលទៅក្នុងរាងកាយមនុស្ស វានឹងបង្កើតនូវជាតិគីមីម្យ៉ាង ដែលអាចបំផ្លាញ DNA ហើយវានឹងបង្កើនឱកាសក្នុងការអភិវឌ្ឍទៅជាជំងឺមហារីក។
ការស្រាវជ្រាវថ្មីបំផុតនេះ បានរកឃើញថា មនុស្សម្នាក់ដែលផឹកគ្រឿងស្រវឹងលើសពីចំនួនស្ដង់ដាពីរដង (ស្ដង់ដា=១២ក្រាមនៃជាតិអាល់កុល=១២៥មីលីលីត្រនៃស្រា=២៥០មីលីលីត្រនៃស្រាបៀ) ក្នុងមួយថ្ងៃសម្រាប់បុរស និងមួយដងសម្រាប់ស្រ្ដី គឺនឹងបណ្ដាលឲ្យប្រឈមនឹងការកើតជំងឺមហារីក។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវក៏បានបញ្ជាក់ដែរថា ៤០ទៅ៩៨ភាគរយនៃជំងឺមហារីកដែលបណ្ដាលមកពីជាតិអាល់កុល គឺកើតឡើងចំពោះជនទាំងឡាយណាដែលផឹកលើកម្រិតកំណត់ខាងលើ ដល់កម្រិតអតិបរមា។
សូមបញ្ជាក់ថា ការស្រាវជ្រាវនេះគឺជាការស្រាវជ្រាវមួយដ៏ធំ ដែលធ្វើឡើងចំពោះមនុស្សស្រីប្រុសរហូតដល់ ៣៦៣៩៨៨នាក់ ចាប់ពីអាយុ ៣៥ឆ្នាំ ដល់៧០ឆ្នាំ នៅក្នុងប្រទេសអឺរ៉ុបចំនួន ៨ប្រទេស។
|
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
|











0 comments:
Post a Comment