រូបភាពពី Google
ផ្លែប៉េងប៉ោះ គឺជារុក្ខជាតិមួយប្រភេទដែលមានផ្លែសម្បុរលឿង ក្រហម ហើយមនុស្សជាច្រើនតែងតែយកផ្សំឆ្នៃជាម្ហូបដ៏មានឱជារស។ បើតាមឯកសារដែលមានផ្សព្វផ្សាយនៅលើអីនធឺណិតសរសេរថា ដើមប៉េងប៉ោះត្រូវបានគេប្រទះឃើញដាំដុះមុនដំបូងនៅអាមេរិកខាងត្បូង និងអាមេរិកកណ្តាល ក្នុងឆ្នាំ 1815។ បន្ទាប់មក គេសង្កេតឃើញមានការរីកសាយភាយនៃការដាំដុះប៉េងប៉ោះនៅតាមតំបន់នានាក្នុងហ្វីបអឺរ៉ុប និងអាស៊ីអាគេ្នយ៍។ ចំណែកនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជាយើងវិញ កសិករនៅគ្រប់បណ្តាខេត្ត-ក្រុងក៏មានការដាំដុះផងដែរ ក្នុងនោះកសិករដាំដុះសម្រាប់ទុកគ្រាន់ផ្សំជាម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ និងខ្លះទៀតដាំដុះសម្រាប់ផ្គត់ផ្គង់តម្រូវការទីផ្សារ។
ផ្លែប៉េងប៉ោះក្រៅពីយកមកផ្សំជាម្ហូបអាហារប្រចាំគ្រួសារ វាក៏បានផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងខ្លាំងដល់សុខភាពដូចជាៈ ការទទួលទានផ្លែប៉េងប៉ោះអោយបានមួយ ឬពីរផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ នោះនឹងជួយអោយរាងកាយរបស់អ្នកមានថាមពល ព្រមទាំងអាចប្រឆាំងជំងឺមួយចំនួនៈ
- ជួយព្យាបាលជំងឺលើសឈាម
- ប៉ូវខ្សែភ្នែក
- បំបាត់អាការទាស់នោម
- ជំនួយអញ្ចាញ និងធ្មេញ
- ព្យាបាលជំងឺរាក់ស៊ីធ្មេញ
- ថែមទាំងជួយបង្ការជំងឺផ្តាសាយ
- ជាពិសេស គឺមានប្រយោជន៍ក្នុងការជួយថែបំប៉នស្បែក អោយមានឈាមឡើងក្រហមតាមធម្មជាតិ
- ប៉េងប៉ោះមានការ៉ូទីណយ ជាពិសេសលីកូពីនដែលជួយការពារជំងឺមហារីក
- ក្រៅពីនេះក៏មានប៉ូតាស្យូម វីតាមីន C និងសារធាតុ Queroetinដែលជាសារធាតុអង់ទីអុកស៊ីដង់
|
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
អាន ខ្មែរជាគេហទំព័រដែលផ្តល់ពហុអត្ថប្រយោជន៍ និងលើកស្ទួយ ការប្រើប្រាស់អក្សរសាស្រ្តខ្មែរតាមប្រព័ន្ធអ៊ិនធើណែត។ យើងខ្ញុំនឹងខិតខំស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀត ដើម្បីឲ្យគេហទំព័រនេះកាន់តែមានប្រយោជន៍សម្រាប់មនុស្សទូទៅ ពិសេសបងប្អូនប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរទាំងក្នុង និងក្រៅប្រទេស។ សូមចូលរួមបរិច្ឆាគធនធានទៅតាមកំលាំងសទ្ធាជ្រះថ្លា ដោយចុចលើប៊ូតុងDonateនៅខាងឆ្វេងដៃ ដើម្បីទ្រទ្រង់គេហទំព័រនេះឲ្យមានដំណើរការជារៀងរហូត។ សូមអរព្រះគុណ និងសូមអរគុណ៕
|
0 comments:
Post a Comment