ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវមកពីសាកលវិទ្យាល័យ Beria Interior នៃប្រទេសព័រទុយហ្កាល់ បានរកឃើញថា ជីវ៉ាន់ស៊ុយ មិនត្រឹមតែជាប្រភេទជីរដ៏ពេញនិយមប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្ដែថែមទាំងដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការប្រឆាំងនឹងពពួកបាក់តេរីជាច្រើន។ វាអាចប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី ដែល ធន់នឹងថ្នាំ។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានបង្កើតសូលុយស្យុងដែលផ្សំដោយប្រេងជីវ៉ាន់ស៊ុយ (ប្រេងដែលចម្រាញ់ពីស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយ) ហើយយកមកសាកល្បងទៅលើពពួកបាក់តេរីជាច្រើនប្រភេទ។ ជាលទ្ធផលការសាកល្បងនេះបានទទួលជោគជ័យ ដោយសូលុយស្យុងដែលផ្សំពីប្រេងជីវ៉ាន់ស៊ុយនេះ អាចសម្លាប់បាក់តេរីសាហាវៗបានដល់ទៅ ១២ប្រភេទផ្សេងគ្នា ដែលក្នុងនោះរួមមាន E. coli ដែលកំពុងរាតត្បាតផងដែរ។
អ្នកស្រាវជ្រាវទាំងនោះបានពន្យល់ថា នៅពេលដែលជីវ៉ាន់ស៊ុយវាយប្រហារបាក់តេរីទាំងនោះ វាបានជ្រាបចូលទៅដល់ក្នុងភ្នាសកោសិកានៃបាក់តេរី ដូច្នេះវាអាចបំផ្លាញ ឬសម្លាប់បាក់តេរីទាំងនោះបានទាំងស្រុងតែម្ដង។
លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Fernanda Domingues ដែលដឹកនាំការស្រាវជ្រាវនេះបាននិយាយថា លទ្ធផលបានបង្ហាញថា ប្រេងដែលចម្រាញ់ពីស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយ អាចបំផ្លាញកោសិកាបាក់តេរីបាន ដូច្នេះការប្រើជីវ៉ាន់ស៊ុយនៅក្នុងម្ហូបគឺពិតជាល្អ។
នៅពេលនេះ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវកំពុងតែធ្វើការសិក្សាបន្ថែមទៅលើជីវ៉ាន់ស៊ុយនេះ ដើម្បីរិះរកវិធីល្អប្រសើរជាងនេះដើម្បីកំចាត់បាក់តេរីសាហាវៗទាំង១២មុខនេះ។
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
|
0 comments:
Post a Comment