តើមានវិធីបែបណាដើម្បីឱ្យមានសុវត្ថិភាពក្នុងការលាងបន្លែស្រស់ នៅពេលស្ត្រីមេផ្ទះទិញបន្លែមកនោះគួរតែលាងដោយទឹកស្អាត យ៉ាងហោចណាស់២ដង។បន្ថែមដែលមានដង្កូវចោះគួរត្រាំដោយទឹក អំបិលមួយស្របក់ធំដង្កូវនិងសត្វល្អិតវានឹងចេញមកក្រៅរួចហើយ | |
ប្រញាប់ស្រង់យកវាទៅលាងទឹកស្អាតម្តងទៀត។ឬប្រសិនបើបន្លែទាំងនោះមានជាប់ដីមកជាមួយ គួរត្រាំទឹកទុកមួយស្របក់ដើម្បីទុកឱ្យដីវារលាយងាយស្រួលក្នុងការលាងឆាប់បានជ្រះស្អាត។ ខាងក្រោមនេះគឺជាវិធីដែលជួយណែនាំអ្នកឱ្យលាងបន្លែទទួលបាននូវសុវត្ថិភាពផុតពីសារជាតិ ពុល។ ១.លាងបន្លែដែលគួរក្តិចចេញជាសន្លឹកៗ រួចហើយដាក់ត្រាំទឹកចោលរយះពេល១៥នាទីវា អាចជួយកាត់បន្ថយសារជាតិពុលបានពី៧-៣៣ភាគរយ។ប្រសិនបើលាងបន្លែតាមកំលាំងទឹកហូរវា ជួយកាត់បន្ថយសារជាតិពុលបានប្រមាណពី៥៤-៦៣ភាគរយ។ ២.ការស្រុះដោយទឹកក្តៅវាជួយួកាត់បន្ថយបរិមាណជាតិពុលបាន៥០ភាគរយតែប្រសិនបើ លាងមិនស្អាតរួចហើយយកទៅស្លនោះសារជាតិពុលនិងមាននៅលាយឡំក្នុងទឹកសម្លនោះឯង។ ៣.លាងដោយកាស្យូមប៊ីកាបូណេតក្នុងអត្រាចំណែកម្សៅមេមួយស្លាបព្រាបាយក្នុងចំណុះទឹក ១ធុងដែលដោយត្រាំរយះពេល១៥នាទីវានឹងជួយកាត់បន្ថយសារជាតិពុលបានពី៩០-៩៥ភាគរយ។ ៤.លាងបន្លែដោយផ្សំទឹកខ្មេះ០.៥ភាគរយត្រាំទុកពី១៥-៣០នាទីនិងជួយកាត់បន្ថយសារជាតិ ពុលបានប្រមាណ៦០-៨៤ភាគរយនិងថែមទាំងជួយសម្លាប់មេរោគព្រមទាំងបំផ្លាញពងព្រូនបាន ផងដែរ។ ៥.គួរបកសំបកឬក៏ស្រទាបធៀងខាងក្រៅចោលចេញពី២-៣សន្លឹកព្រោះសារជាតិពុលភាគ ច្រើនវាសន្សំនៅខាងច្រើនត្រង់បរិវេណស្រទាបឬសំបកខាងក្រៅនោះឯង។ ដកស្រង់ចេញពីកាសែត កម្ពុជាថ្មី ឆ្នាំទី៧ លេខ១៧២៩ ថ្ងៃអង្គារ ទី២៦ ខែសីហា ឆ្នាំ២០០៨ |
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
|
0 comments:
Post a Comment