ជំងឺនេះជាប្រភេទជំងឺមហារីកមួយប្រភេទដែលកើតច្រើនបំផុតសម្រាប់ស្រ្ដី ដោយមិនប្រកាន់ពូជសាសន៍ ពណ៌សម្បុរ ឋានៈសង្គម មាន ក្រ អ្វីនោះឡើយ ដែលជាមធ្យមម្នាក់ក្នុងចំណោម១០០នាក់ នឹងប្រឈមនឹងជំងឺនេះម្ដងក្នុងមួយជីវិតរបស់ពួកគេ។
មូលហេតុនេះជំងឺនេះ រួមមាន ប្រវត្តិគ្រួសារធ្លាប់មានអ្នកកើតជំងឺនេះ និងហ្សែន ប៉ុន្ដែទន្ទឹមនឹងកត្តាហានីភ័យនេះ វាក៏មានវិធីកាត់បន្ថយកម្រិតគ្រោះថ្នាក់បានផងដែរ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាប្រភេទអាហារ៨យ៉ាង ដែលអាចជួយលោកអ្នកជៀសផុតពីជំងឺមហារីកសុដន់បាន៖
១- តែបៃតង
តែបៃតង មានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើន ដែលក្នុងនោះក៏មានសារធាតុប្រឆាំងនឹងមហារីកផងដែរ។ វាមានប្រសិទ្ធិភាពខ្ពស់ក្នុងការការពារការរីកលូតលាស់នៃជំងឺនេះយ៉ាងមានប្រសិទ្ធិភាព។
២- អាហារស្លឹកបៃតងចាស់
អាហារដែលមានស្លឹកពណ៌បៃតងចាស់ ដូចជាស្ពៃក្ដោប ខាត់ណា ប្រូកូលី គឺមានផ្សំទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ខ្លាំងក្លា ដែលមានឈ្មោះថា indole-3-carbinol ដែលជួយទប់ស្កាប់មិនឲ្យមេរោគរីកលូតលាស់បាន។
ទោះយ៉ាងណាក្ដី ការចម្អិនឆ្អិនពេក កម្ដៅក្ដៅពេក គឺអាចកាត់បន្ថយគុណភាពរបស់បន្លែទាំងអស់នេះបាន។
ទោះយ៉ាងណាក្ដី ការចម្អិនឆ្អិនពេក កម្ដៅក្ដៅពេក គឺអាចកាត់បន្ថយគុណភាពរបស់បន្លែទាំងអស់នេះបាន។
៣- ខ្ទឹមស
សារធាតុ Sulphur ដែលមាននៅក្នុងខ្ទឹមស អាចមានប្រសិទ្ធិភាពខ្លាំងក្នុងការការពារប្រឆាំងនឹងមហារីកសុដន់បាន។ ការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញថា ស្រ្ដីដែលញ៉ាំខ្ទឹមស យ៉ាងតិចម្ដងក្នុងមួយសប្ដាហ៍ មានអត្រាទាបក្នុងការកើតជំងឺនេះ។
៤- ខ្លាញ់ត្រី
ខ្លាញ់ដែលនៅក្នុងត្រី មានការផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការថយចុះនៃជំងឺមហារីកសុដន់។ ខ្លាញ់ត្រី មានផ្សំទៅដោយ Omega-3 ដែលជួយទប់មិនឲ្យមេរោគនៃជំងឺនេះរីកដុះដាលបាន និងជួយជម្រុញកម្រិតឈាមហូរបានទៀតផង។
៥- ប៉េងប៉ោះ
ប៉េងប៉ោះ គឺជាអាវុធដែលអាចវាយប្រហារជំងឺមហារីកសុដន់បាន។ ប៉េងប៉ោះមានផ្សំទៅដោយ lycopene ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលអាចទប់ទល់មហារីកបាន។
៦- ផ្សិត
ផ្សិតគឺជាំអាហារដ៏ពេញនិយមមួយ ហើយវាក៏ជាភ្នាក់ងារប្រឆាំងនឹងមហារីកផងដែរ។ វាមានសារធាតុដែលអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតហានីភ័យនៃការវិវឌ្ឍទៅរកជំងឺមហារីកសុដន់។
សរុបមកវិញ ការការពារ គឺជាកូនសោរមួយដ៏សំខាន់។ ដូច្នេះត្រូវការពារ ប្រសើរជាងព្យាបាល។
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
|
0 comments:
Post a Comment