រូបភាពពីហ្គូហ្គល
លោកស្រីវេជ្ជបណ្ឌិត Jill Attaman ជាអ្នកដឹកនាំការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញនូវរបកគំហើញថ្មីដោយបានអះអាងថា បណ្តាបុរសដែលចិត្តចិត្តទទួលទានអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ Saturated Fat ក៏ដូចជាខ្លាញ់ Monounsaturated Fat គឺជាមូលហេតុដែលបណ្តាលឲ្យការផលិតទឹកកាមចុះខ្សោយ។ ការអះអាងបែបនេះត្រូវបានគេចុះផ្សាយនៅលើវិបសៃថ៍ Health Day មួយកាលពីពេលថ្មីៗនេះ។ អ្នកស្រាវជ្រាវរូបនេះបានថ្លែងបញ្ជាក់ថា អាហារខ្លាញ់ Saturated Fat ត្រូវបានគេប្រទះឃើញមាននៅក្នុងសាច់ជ្រូកប្រឡាក់ សាច់ក្រក ភ្លៅជ្រូក ផលិតផលទឹកដោះគោ និងប័រ។ ដោយឡែកអាហារខ្លាញ់ Monounsaturated Fat វិញត្រូវបានគេរកឃើញមាននៅក្នុងសារធាតុរបស់ប្រេងអូលីវ។
លោកស្រីវេជ្ជបណ្ឌិតក៏បានអះអាងផងដែរថា វាមិនគ្រាន់តែធ្វើឲ្យទឹកកាមចុះខ្សោយប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងអាចមានការប៉ះពាល់ដល់ការផ្តល់កំណើតទៀតផង។ តែទោះបីជាយ៉ាណាក៏ដោយ លទ្ធផលនៃការស្រាវជ្រាវផ្សេងទៀត គួរតែធ្វើការសិក្សាឲ្យកាន់តែស៊ីជម្រៅជាងនេះទៀត មានន័យថា អ្នកអាចធ្វើការផ្លាស់ប្តូររបបចំណីអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់បន្តិច ដើម្បីជាប្រយោជន៍ដល់សុខភាពរបស់អ្នក៕
|
អស់លោកអ្នក ដែលកំពុងទស្សនាគេហទំព័រនេះជាទីគោរព:
អាន ខ្មែរជាគេហទំព័រដែលផ្តល់ពហុអត្ថប្រយោជន៍ និងលើកស្ទួយ ការប្រើប្រាស់អក្សរសាស្រ្តខ្មែរតាមប្រព័ន្ធអ៊ិនធើណែត។ យើងខ្ញុំនឹងខិតខំស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀត ដើម្បីឲ្យគេហទំព័រនេះកាន់តែមានប្រយោជន៍សម្រាប់មនុស្សទូទៅ ពិសេសបងប្អូនប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរទាំងក្នុង និងក្រៅប្រទេស។ សូមចូលរួមបរិច្ឆាគធនធានទៅតាមកំលាំងសទ្ធាជ្រះថ្លា ដោយចុចលើប៊ូតុងDonateនៅខាងឆ្វេងដៃ ដើម្បីទ្រទ្រង់គេហទំព័រនេះឲ្យមានដំណើរការជារៀងរហូត។ សូមអរព្រះគុណ និងសូមអរគុណ៕
|
0 comments:
Post a Comment